Visma: Småföretagarna på rekordhumör

Vismas affärsbarometer för de svenska småföretagen andra halvåret 2015 slår rekordnivåer. Sedan enkäterna började samlas in 2011 har småföre...

2015-03-28

Visma: Småföretagarna på rekordhumör

Vismas affärsbarometer för de svenska småföretagen andra halvåret 2015 slår rekordnivåer. Sedan enkäterna började samlas in 2011 har småföretagarna aldrig tidigare varit så här positiva.
Beskedet från Vismas affärsbarometer står alltså i tvär kontrast mot Konjunkturinstitutets barometerindikator, där alla kommersiella indikatorer gick tillbaka.

Det finns förstås stora skillnader inom landet. Som mest positiva är man på Gotland (80% tror på ökad försäljning) , södra respektive (66-69%) norra Norrland (63%) och i sydligaste Sverige (56% - 75%, samt Stor-Stockholm (55%). Sverigemedlet är 53%, där mellersta Norrland (46%), Värmland (46%), Dalarna (44%), Örebro (50%) och resterande Götaland (38 - 52%) drar ner medlet. I Blekinge är man som mest negativ och endast 38% tror på ökad försäljning.
Vismas affärsbarometer försäljning första halvåret 2015Vismas affärsbarometer inköp första halvåret 2015
Linjen ovan avser de som är positiva minus de som är negativa.

Inte bara är de positiva på rekordnivåer, utan de som är negativa är även rekordlåga. Endast 3% av småföretagen tror på minskad försäljning eller minskade inköp under halvåret.

Bloggläsarna är sedvanligt negativa och av 392 respondenter anser 78.8% att glaset är halvtomt, medan övriga 21.2% anser att glaset är halvfullt.

3 kommentarer:

  1. Ser mycket bättre ut i den nya versionen. I alla fall på min iphone5.

    SvaraRadera
  2. Hej världen. Nu var det krångligt att få in en som räcker ut tungan. Självcensur? Nej man måste läsa instruktionen, i så fall önskar jag den nedanför textrutan och fokus tillbaka. :p

    Bättre. Men fortfarande ett sugrör till textfält att skriva i och en hel del skroll upp och ner. För mycket ramar till vänster och höger. (Skriver på ågon nyare android, typ fem och kanske för att m=0)

    Sedan vore det inte fel med kommentarerna direkt under artikeln istället för andra lästips.

    SvaraRadera