Visma: Småföretagarna på rekordhumör

Vismas affärsbarometer för de svenska småföretagen andra halvåret 2015 slår rekordnivåer. Sedan enkäterna började samlas in 2011 har småföre...

2015-03-28

Löfvéns hyreskaserner saknar finansiering

Statsminister Stefan Löfvéns subvention av hyresrätter saknar finansiering. I själva verket är det inte en finansiering att sänka ROT-avdraget, eftersom ROT-avdraget kostar mer än budgeterat.

ROT-avdragets kostnader sägs skena med minst två miljarder, och av den anledningen sänker man ROT-avdraget och lägger 3.5 miljarder SEK på subventionering av pågående hyresrättprojekt i kommunal regi. Av dessa 3.5 miljarder SEK är alltså 2 miljarder ofinansierade. 

Hyresrättssubventionerna handlar alltså om att omfördela budgetunderskott från en post till en annan, och är sk ofinansierad Tobleronepolitik. Man tar det på kortet och hoppas att någon annan betalar.

För övrigt är det ju helt fantastiskt att 3.5 miljarder SEK är allt som behövs för att ungdomar ska få en bostad. Tänk att ingen tänkt på det tidigare?

Och var är bostadsminister Mehmet Kaplan? Varför var inte bostadsministern närvarande på presskonferensen, varför var det inte bostadsministern som presenterade ROT-sänkningen och subventionen av pågående hyresrättsprojekt? Är han månne återigen i Turkiet och det skulle sett dumt ut att hålla presskonferens i Turkiet?

10 kommentarer:

 1. Svar
  1. Skippa emotikonerna. Speciellt rörliga är otroligt irriterande.

   Radera
 2. Ha ha de här emotikonerna känns som sånt som brukar finnas på spamsidor. Lite enklare design på dem vore bra, ja.

  SvaraRadera
 3. Bloggtextens plats krymper till förmån för reklam, medvetet? ;((

  SvaraRadera